Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina tipo 00
- 10 g di lievito di birra fresco
- 80 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
Mandorle tostate
- 150 g di mandorle con la pelle
Impasto
- 25 g di sale
- 3 cucchiaini di pepe nero in polvere
- 200 g di strutto, a temperatura ambiente
- 400 g di farina tipo 00
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di miele
Terminare la preparazione
- 40 - 50 mandorle con la pelle
- acqua q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1364.7 kJ / 326.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 647.7 mg
Alternatywne przepisy
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Pizza di scarola
3h 30min
Panini napoletani
5h 20 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Pastiera napoletana
15 godz.
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Frittatine di pasta
3h 30min
Roccocò
2h
Struffoli
1h
Panini napoletani con uova sode
2h 50min
Torta Babà napoletana
8 godz.