Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate + q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco secco
- 70 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 500 g di gamberoni giganti freschi, sgusciati e puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di merluzzo con composta di cipolle al balsamico
1h
Zuppetta di crostacei
40min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30min
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Astice in bella vista
1h 15min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Filetti di rombo in salsa di noci
2j 30 menit
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min