Gamberoni zafferano e arancia

Gamberoni zafferano e arancia

4.2 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate + q.b.
  • 1 scalogno a pezzi
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di vino bianco secco
  • 70 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 500 g di gamberoni giganti freschi sgusciati e puliti
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21.1 g
Kalorie 628 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...