Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate + q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco secco
- 70 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 500 g di gamberoni giganti freschi, sgusciati e puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo agli agrumi
1h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Marinatura al lime, zenzero e menta
15min
Frittata di gamberoni (senza uova)
1h 5 min
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min
Cozze allo zafferano
55 min
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Polpo in rosso
35 min
Polpo al vino rosso
1h
Gamberi al balsamico
30 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 min
Calamaretti ai pistacchi
30 min