Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 80 g di cipolla in quarti
- 500 g di fagioli borlotti freschi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 spicchi di aglio a metà
- 5 filetti di acciuga sotto sale
- 100 g di aceto di vino rosso
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Cottura dei fagioli
11h
Piselli in umido
1h 10min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Fagioli rossi in umido
1h 20 min
Zuppa di verdure
30min
Minestrone
45min
Radicchio in saor
3 godz. 45 min
Fagioli alla contadina
35 Min
Fagioli in umido
1h 30min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Zuppa gitana
1h
Fagioli all’uccelletto a Cottura Lenta
6 Std. 20 Min