Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 80 g di cipolla in quarti
- 500 g di fagioli borlotti freschi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 spicchi di aglio a metà
- 5 filetti di acciuga sotto sale
- 100 g di aceto di vino rosso
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 900 kJ / 215 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceci in umido
1h 30 min
Fagioli in umido
1h 30 min
Zuppa di verdure
30min
Fagioli rossi in umido
1u. 20min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Piselli in umido
1h 10min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721 Std. 40 Min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50min
Minestrone
45 min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10min
Fave al guanciale
35min
Pacchetti di tacchino con friggione
1h 30 min