四季豆豬肉水餃
TM5 TM6

四季豆豬肉水餃

4.7 (6 ocen)

Składniki

燙四季豆

  • 1000 克 水
  • 1 茶匙 鹽
  • 180 克 四季豆 ,去頭尾

肉餡

  • 10 克 薑
  • 1 大匙 米酒
  • 4 大匙 水
  • 1 大匙 蠔油
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 1 茶匙 糖
  • 1 茶匙 醬油
  • 450 克 豬絞肉
  • 20 克 純芝麻油
  • 30 克 蔥 ,切蔥花
  • 30 張 水餃皮

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
274.9 kJ / 65.8 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
5.9 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy