Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
燙四季豆
- 1000 克 水
- 1 茶匙 鹽
- 180 克 四季豆 ,去頭尾
肉餡
- 10 克 薑
- 1 大匙 米酒
- 4 大匙 水
- 1 大匙 蠔油
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 醬油
- 450 克 豬絞肉
- 20 克 純芝麻油
- 30 克 蔥 ,切蔥花
- 30 張 水餃皮
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 274.9 kJ / 65.8 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g