酸辣湯

酸辣湯

4.4 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 人份

Składniki

  • 10 克
  • 新鮮紅辣椒 ,切段
    1 根
  • ,切段
    2 根
  • 紅蘿蔔 ,去皮,切條(約0.5公分)
    150 克
  • 新鮮黑木耳 ,切絲(約0.5公分)
    60 克
  • 熟竹筍 (真空包裝),切絲(約0.5公分)
    100 克
  • 蔬菜高湯 (市售或自製)
    1000 克
  • 醬油
    2 大匙
  • ,依個人喜好調整
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉 ,依個人喜好調整
    1 茶匙
  • 太白粉 ,以50克水調勻
    2 茶匙
  • ,打散
    2 顆
  • 嫩豆腐 ,切條(約0.5公分)
    150 克
  • 烏醋 ,依個人口味調整
    4 大匙
  • 白醋,蒸餾 ,依個人喜好調整
    3 大匙
  • 香油 少許

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 152 kcal / 637 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...