
Urządzenia i Akcesoria
紅燒獅子頭
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 人份
Składniki
獅子頭
-
蔥 ,切段30 克
-
薑 ,切小塊100 克
-
水50 克
-
新鮮荸薺 ,去皮,切塊8 顆
-
豬絞肉900 克
-
紹興酒20 克
-
醬油45 克
-
白胡椒粉1 茶匙
-
鹽1 茶匙
-
糖½ 茶匙
-
蛋1 顆
-
太白粉3 大匙
-
蔥 ,切蔥花20 克
-
油 (油炸用)500 克
-
蛋 ,打成蛋液2 顆
烹煮
-
油15 克
-
薑 ,切片15 克
-
蝦米50 克
-
乾香菇 ,洗淨,泡軟8 朵
-
乾干貝 ,洗淨,泡軟6 顆
-
大白菜 ,切大片500 克
-
紹興酒30 克
-
高湯200 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
758 kcal /
3168.3 kJ
Białko
70.4 g
Tłuszcz
41.3 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
416.2 g
Sód
1885.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

星級主廚 - 吳宜玲
4 Przepisy
Tajwan
Tajwan