Frittata ai piselli con chutney di pomodoro

Frittata ai piselli con chutney di pomodoro

3.8 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porzioni

Składniki

Chutney di pomodoro
  • 1 spicchio di aglio piccolo, mondato e privato dell'anima
  • 10 g di radice fresca di zenzero pelata e a pezzetti
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 15 g di zucchero di canna
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Frittata
  • 100 g di cipolle rosse in quarti
  • 150 g di piselli surgelati scongelati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 6 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1000 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 240 kcal / 1004 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...