Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chutney di pomodoro
- 1 spicchio di aglio piccolo, mondato e privato dell'anima
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzetti
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 15 g di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Frittata
- 100 g di cipolle rosse in quarti
- 150 g di piselli surgelati scongelati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 6 uova
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinaci filanti
40min
Frittata di spinaci al forno
45min
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1h
Frittata allo speck
35min
Frittata zucchine, carote e cicoria
50min
Frittata con verdure
35min
Spezzatino di seitan con patate e carote
1 Std. 20 Min
Polpette di riso
2h
Cipolle ripiene di verdure
1 Std. 20 Min
Salsa alla paprika, lime e noce brasiliana
10min
Frittata di bietole, patate e cipolla
55min
Frittata senza uova
1 Std. 50 Min