Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di filetti di merluzzo
- 400 g cavolfiore, le cimette
- 160 g di tonno in scatola, sgocciolato
- 1 spicchio di aglio
- 1 filetto di alice fresca
- 50 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1385 kJ / 331 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40min
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55min
Pesce al vapore con verdure miste
1u. 20min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40min
Filetti di orata al tè e zenzero con fagiolini
40min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40min
Rotolo di nasello ai gamberi
1u.
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Filetti di merluzzo al crudo e cavolo
30min