Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale grosso
- 200 g di spinaci in foglia surgelati scongelati
- 250 g di cous cous
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio mondato
- 40 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e ben strizzata
- 400 g di pomodori ciliegino a metà o in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1460.2 kJ / 349 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 680.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35min
Mezzelune di melanzane e quinoa (vegan)
55 Min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50 min
Cous cous veloce con verdure crude
20 Min
Bulgur alle verdure e menta
35 Min
Insalata tiepida di farro, arancia, feta e sesamo nero
35 Min
Quinoa alla caprese
30 min
Farro alle carote con frittata
50 min
Tabulè di quinoa
40 Min
Cous cous dell'orto
30 min
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20 Min
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4h 20min