Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 70 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale affumicato
- 8 fette di carpaccio di pesce spada
- 10 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1979 kJ / 473 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone con zucchine in crosta
1h
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1h
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Branzino al lime e pistacchi
30min
Spada alle erbe con olive
40min
Spigola con uvetta e pinoli
45min
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8 Std. 40 Min
Caramelle salate ai porcini, speck e provola
1h
Involtini di pesce spada alla pantesca
1h
Calamaretti ai pistacchi
30min