Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 10 g mieszanych ziół, świeżych, tylko liście (np. koperek, natka pietruszki, mięta)
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1
łyżeczka soli ziołowej
lub 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka sherry, wytrawnego (opcjonalnie)
-
1
łyżeczka koniaku (opcjonalnie)
lub 1 łyżeczka brandy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło pomidorowo-czosnkowe
10min
Masło czosnkowe z serkiem
10min
Masło ziołowe
15 min
Masło z ziołami
20min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Anchoiada
10min
Masło ziołowe
10min
Pasta z sera owczego
10min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1h 10min
Dip paprykowo-orzechowy
10min