Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lapas
- 1000 g água
- 25 g salsa
- 350 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 75 g azeite
- 200 g tomate em pedaços
- 30 g pimenta da terra
- 50 g massa de pimentão
- 250 g arroz carolino
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2282 kJ / 546 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Poncha da Madeira
5 Min
Polvo guisado do Faial
1 Std. 10 Min
Milho frito
24h
Bolo preto da Madeira
1 Std. 40 Min
Caldo de frango e legumes
45min
Malassadas
2 Std. 30 Min
Sopa de tomate
30min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2h 25min
Gelado de chocolate branco com framboesa e pistácio
8h 20min
Malassadas de batata-doce
1 godz. 15 min
Carne em vinha de alhos
96h
Massa de pimenta dos Açores
5 Min