Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- 100 g pimento assado
- 250 g iogurte grego
- 1 lima (raspa e sumo)
Pataniscas
- 50 g cebola
- 10 g salsa
- 50 g pimento assado cortado em tiras
- 300 g sobras de peixe cozido
- 150 g farinha
- 15 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 4 ovos
- 25 g vinho branco
- 25 g água
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 809 kJ / 194 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de peixe com arroz de cenoura e coentros
1 Std. 30 Min
Cubos de peixe panados com salada quente de feijão e curgete
45 Min
Empadão de peixe e ervilhas
1 Std. 30 Min
Hambúrgueres de peixe
24h
Croquetes de atum
20 Min
Hambúrgueres de salmão
50 Min
Croquetes de pescada sem batata
40 Min
Hambúrgueres de peixe com maionese de paprika
30 Min
Hambúrgueres de atum com salada fresca de batata-doce
40 Min
Piza bolonhesa fechada
1 Std. 15 Min
Pastéis de pescada e batata-doce
1 Std.
Peixinhos da horta
50 Min