Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 200 g nabo cortado em cubos
- 100 g cenoura cortada em cubos
- 200 g tomate em pedaços
- 30 g azeite
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g grelos cortados em juliana
- 250 g feijão-verde cortado em juliana
- 5 pés de hortelã, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 274 kJ / 66 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 min
Sopa do campo
40 min
Sopa de tomate e repolho
50min
Sopa de nabo e espinafres
45 min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa de favas mexicana
50min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Misturas
1óra
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min