Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g bolachas de chocolate cortadas em pedaços
- 20 g cacau em pó
- 150 g manteiga cortada em pedaços
Recheio
- 200 g avelã
- 500 g natas, min. 30% de gordura
- 30 g açúcar
- 100 g chocolate preto (70% cacau), cortado em pedaços
- 40 g manteiga
- Gelado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3425 kJ / 818 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquini
8u. 15min
Losangos de chocolate e doce de leite
1 godz. 45 min
Trifle de chocolate de Páscoa
30 min
Bolachas com creme de chocolate
1h 40min
Tarte de caramelo e baunilha
3h
Ovos de chocolate com panacota
5h 30min
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Tarte speculoos
3h
Bolo de chocolate merengado
4 godz. 30 min
Tarte de chocolate e caramelo
4 Std. 40 Min
Brigadeiro de maracujá
3h 30min
Cake pops de chocolate branco
24h