Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g atum fresco s/ pele e s/ espinhas, cortado em cubos
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de jindungo
- 250 g carôlo de milho
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 30 g banha
- 800 g leite de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3413.3 kJ / 815.8 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 945.7 mg
Alternatywne przepisy
Muamba de galinha com funje
50 Min
Xarém de conquilhas
3h
Ensopado de borrego
1 Std.
Creme de castanhas e couve-flor
50 Min
Xarém de sardinha
50 Min
Calulu de peixe
40 min
Ravioli abertos com abóbora e cogumelos
1h 15min
Gaspacho
10 Min
Tacos de frango al pastor
50 Min
Gaspacho
30 Min
Tacos de peru com molho de amendoim
30 Min
Chapatti
1 Std. 30 Min