Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g atum fresco s/ pele e s/ espinhas, cortado em cubos
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de jindungo
- 250 g carôlo de milho
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 30 g banha
- 800 g leite de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3413.3 kJ / 815.8 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 945.7 mg
Alternatywne przepisy
Xarém de conquilhas
3 Std.
Gaspacho
10 Min
Rolo de espinafres e queijo
40min
Gaspacho de beterraba
50min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Xarém de sardinha
50min
Croquetes de espinafres
1 Std.
Soufflé de atum
1 Std. 15 Min
Salada de ovas
40min
Salmorejo
25 Min
Polenta com cogumelos e espinafres
35min
Raia alhada
40min