Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 160 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga bem fria, cortada em pedaços pequenos
- 40 g açúcar
Recheio
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 500 g marmelo cortado em fatias finas
- Crème fraîche q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de curgete
40 min
Tarte Tatin de pera
1 godz. 30 min
Crumble de ruibarbo e dióspiro
1 godz. 10 min
Crumble de amêndoa e pera
35 min
Crumble de frutos
50 min
Tarte de grão e coco
45 min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 godz. 45 min
Crumble de banana e pera
30 min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45 min
Crumble de amêndoa com pera
50 min
Doce de abóbora e noz
1h
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min