Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 330 g farinha tipo 65
- 180 g manteiga cortada em cubos
- 60 g açúcar
- 1 ovo
Recheio
- 250 g maçã cortada em fatias
- 150 g amoras
- 3 ameixas s/ caroço cortadas em fatias finas
- ½ limão, só o sumo
- 75 g açúcar amarelo, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g farinha de milho
- Leite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1832 kJ / 439 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova de frutos tropicais
2 Std. 15 Min
Crumble de amêndoa e pera
35 Min
Bolo de maçã e noz
1h 5min
Tarte Tatin de pera
1 Std. 30 Min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50 min
Lemon curd
20 Min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 Std. 30 Min
Mini pavlovas com três recheios
5h
Tarte de amêndoa
1h 40min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45 Min
Tarte de bacalhau e rosti de batata
1h 23min
Panquecas de alfarroba
40 min