Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 35 g azeite
- 250 g cebola cortada em lâminas
- 400 g espinafres descongelados, bem espremidos
- ¼ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Crepes
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 500 g leite
- 13 ovos
- 80 g farinha tipo 65
- 10 fatias de queijo flamengo
- 10 fatias de fiambre
- Azeite q.b. p/ untar
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1655 kJ / 396 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Legumes no forno com bacon e croutons
1 godz. 5 min
Bijoux de amendoim e cereais
3 Std. 40 Min
Wraps de coentros com húmus de tomate seco, azeitonas e manjericão
45 Min
Molho holandês
10 min
Hambúrguer com ketchup de beterraba
1j
Almofadinhas de peru
40 min
Piza naan de batata-doce com brócolos e queijo feta
1j
Filetes de bacalhau no forno com molho de abóbora
40 min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40 min
Empadão de legumes
1j
Crocante mediterrânico
50 menit
Batatas "fritas" saudáveis
40 min