Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 35 g azeite
- 250 g cebola cortada em lâminas
- 400 g espinafres descongelados, bem espremidos
- ¼ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Crepes
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 500 g leite
- 13 ovos
- 80 g farinha tipo 65
- 10 fatias de queijo flamengo
- 10 fatias de fiambre
- Azeite q.b. p/ untar
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1655 kJ / 396 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie em taça com figo-da-índia
5 Min
Tarte de salmão e tomate seco
35 Min
Cozer 200-400 g de alho-francês
30min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50 Min
Batatas "fritas" saudáveis
40min
Croquetes de couve-flor
30min
Salada de batata com pesto
45min
Pataniscas de camarão com risoto
1 Std.
Queques de piza com pepperoni
45min
Lasanha caprese
50 Min
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20min