Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto
- 2 uova
- 120 g di zucchero
- 120 g di burro morbido a pezzi
- 400 g di farina bianca tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema gelato
- 80 g zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 2 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla nocciola senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato al cocco
10 Std. 20 Min
Praline al gelato
5 Std. 55 Min
Cono alla panna
3h 30min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Gelato cioccolato e menta
10h 25 min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10 Std. 20 Min
Spagnola
10 Std. 20 Min
Gelato leggero alla stracciatella
10hod. 30min
Gelato allo yogurt
10 Std. 20 Min
Gelato al gianduia
10 Std. 20 Min
Stracciatella
10h 25 min