Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina senza glutine per pasta e pizza
- 1000 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di cubetti di prosciutto crudo, consentito da prontuario
- 300 g di olio di oliva per friggere
- 4 - 6 uova sbattute
- 300 g di pangrattato senza glutine, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 348 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2.42 g
- Węglowodany
- 5.36 g
- Tłuszcz
- 5.79 g
- Błonnik
- 0.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta brisèe (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3sa
Piadina (senza glutine)
1j 20 menit
Pasta choux (senza glutine)
1j 20 menit
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55 min
Crêpes (senza glutine)
50 menit
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45 min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55 min
Besciamella (senza glutine)
15min
Crema pasticcera (senza glutine)
15min
Pasta per pizza (senza glutine)
2j 10 menit