Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina senza glutine per pasta e pizza
- 1000 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di cubetti di prosciutto crudo, consentito da prontuario
- 300 g di olio di oliva per friggere
- 4 - 6 uova sbattute
- 300 g di pangrattato senza glutine, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 348 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2.42 g
- Węglowodany
- 5.36 g
- Tłuszcz
- 5.79 g
- Błonnik
- 0.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta choux (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Crêpes (senza glutine)
50min
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pain au chocolat (senza glutine)
4h
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 godz. 50 min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2u. 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2hod. 10min