Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brioche
- 225 g di farina tipo 00 + q.b.
- 225 g di farina manitoba
- 80 g di zucchero
- 200 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco
- 75 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di vaniglia burbon in polvere
- 1 pizzico di sale
Pasta di cacao
- 45 g di albumi
- 80 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 20 g di fecola di patate
- 120 g di latte
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 15 g di burro
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo
- 2 cucchiai di latte
- 2 cucchiaini di zucchero a velo vanigliato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone gastronomico
26h
Barrette ai frutti di bosco e cioccolato bianco
1h 30min
Piadina romagnola
15min
Croissant ai wurstel ed Emmental (senza glutine)
2h
Torta pazientina
3h 55min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4 godz. 45 min
Fagottini al cioccolato
7h 45 min
Cannoli al nocciolato
20 min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 godz.
Panettone farcito
6h 45min
Sgaiozzi
3h 30min
Ciambella speziata
45 min