Girelle al cioccolato
TM31 TM5 TM6

Girelle al cioccolato

3.4 (14 ocen)

Składniki

Pasta brioche

  • 225 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 225 g di farina manitoba
  • 80 g di zucchero
  • 200 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 75 g di burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 1 bustina di vaniglia burbon in polvere
  • 1 pizzico di sale

Pasta di cacao

  • 45 g di albumi
  • 80 g di zucchero
  • 30 g di farina tipo 00
  • 20 g di fecola di patate
  • 120 g di latte
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 15 g di burro

Terminare la preparazione

  • 1 tuorlo d'uovo
  • 2 cucchiai di latte
  • 2 cucchiaini di zucchero a velo vanigliato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
598 kJ / 143 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
23.7 g
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy