Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 1 panettone
- 2 - 3 pezzi di scorza di arancia, preferibilmente biologica
- 100 g di zucchero
- 500 g di panna (35% di grassi)
- 40 g di Rum (opcjonalnie)
- 3 cucchiai di caffè istantaneo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3242 kJ / 775 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 95.5 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Veneziane mignon
2 Std. 30 Min
Bignè lumachine
Brak ocen
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Torta pazientina
3h 55min
Castagnole ripiene
14h
Castagnole
1 Std. 20 Min
Girelle al cioccolato
9h 40min
Cannoli al nocciolato
20 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
A ‘ngornata
2 Std. 20 Min