Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Ganache al cioccolato
- 250 g di cioccolato al latte a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
Copertura
- 150 g di zucchero
- 1 albume
- confetti di zucchero colorati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al formaggio
1 Std. 5 Min
Filtro d'amore
15min
"Finta" cheesecake
1 Std. 55 Min
Affogato al cioccolato e brandy
15min
Ragù di verdure con cottura nel Varoma
50 min
Soufflé di cioccolato con sorpresa
40min
Sformatini di gamberi e verdure
35min
Cocktail alla frutta
10min
Cestino centrotavola
5 Std.
Fiocchi di cacao
49 godz. 30 min
Bon bon ripieni di gianduia
1h 30min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.