Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Ganache al cioccolato
- 250 g di cioccolato al latte a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
Copertura
- 150 g di zucchero
- 1 albume
- confetti di zucchero colorati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Finta" cheesecake
1j 55 menit
Aperitivo agrodolce
10 min
Ragù di verdure con cottura nel Varoma
50 min
Savoiardi morbidi
40 min
Torta del cardinale
3h 30min
Minestrone, rollè di maiale con verdure, tortini ai lamponi e muffin
1h 40min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1 Std. 10 Min
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1h 35 min
Affogato al cioccolato e brandy
15 menit
A ‘ngornata
2h 20min
Crema Bimby ®
45 min