Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 300 g di farina manitoba
- 200 g di farina tipo 00
- 15 g di sale
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 100 g di Parmigiano Reggiano a cubetti (1 cm)
- 1000 g di olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 401 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciata anguria e prosciutto Serrano
1 Std. 15 Min
Mini soufflé
1 Std. 15 Min
Pizza Margherita
2 Std.
Cestino di brisèe con taccole e sgombri
1h 30min
Danish salate
1h 45min
Focaccine aneto e feta
1 Std. 25 Min
Frittelle di baccalà
1h 5min
Bignè al formaggio
1h 5min
Cornetti semintegrali ripieni
1 Std. 15 Min
Crocchette di cozze
10h
Soufflé al formaggio
55min
Bomboloni salati
3h 20min