Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (circa 7 g)
- 100 g di acqua
Terminare la preparazione
- mozzarella ciliegina q.b. per decorare
- carote, pelate e a rondelle q.b. per decorare
- olive nere, a metà q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 997 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sfoglia veloce
2u.
Pasta sfoglia al cacao
1h 40min
Petto di pollo al limone in salsa di sedano
35min
Colomba pasquale alle mandorle
1u.
Pizza Margherita
2u.
Mini croissant con pancetta affumicata
2u.
Panini al pollo (Banh mi)
4h
Ciambelle salate farcite
4h 5min
Minestrone, rollè di maiale con verdure, tortini ai lamponi e muffin
1h 40min
Cornetti semintegrali ripieni
1h 15min
Croissant al cioccolato
3 Std. 35 Min
Ciambella farcita allo yogurt
2u.