Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 tuorlo d'uovo
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
- fagioli secchi
Crema
- 300 g di latte
- 90 g di zucchero
- 50 g di farina
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 3 tuorli
- 600 g di panna (min. 30% di grassi)
- frutta mista fresca di stagione
-
1 - 2
limoni in quarti
lub 1 - 2 lime in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alle mele
1h
Torta di ricotta
50min
Cheesecake cotta alle fragole
5h 10min
Budino di ricotta
5h 45min
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Torta di mele e nocciole
1h
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2 Std. 50 Min
Crostata di mandorle e ricotta
1h 10min
Crostata integrale alle fragole
1h 5min
Crema Bimby ®
45min
Crostata classica alla frutta mista
1 Std. 20 Min