Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 tuorlo d'uovo
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
- fagioli secchi
Crema
- 300 g di latte
- 90 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 3 tuorli
- 600 g di panna (min. 30% di grassi)
- frutta mista fresca di stagione
-
1 - 2
limoni in quarti
lub 1 - 2 lime in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1919 kJ / 458.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 43.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostatine al melograno
50 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Crostata al limone
1 Std. 15 Min
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Crostata di frutta secca e miele
1 Std. 10 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Crostata classica alla frutta mista
1 Std. 20 Min
Crostata al cioccolato
1 Std. 50 Min
Crostata bigusto
1 Std. 55 Min
Crostata alla crema di cioccolato
1 Std. 45 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.