Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte al caffè
- 220 g di burro morbido, a pezzi + q.b. per imburrare
- 220 g di burro morbido, a pezzi
- 220 g di zucchero grezzo
- 4 uova (circa 53-63 g l'una)
- 50 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 40 g di caramello liquido
- 220 g di farina bianca istantanea
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Crema al burro al cappuccino
- 300 g di zucchero semolato
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 20 g di latte
- 95 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 1 cucchiaio di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2164 kJ / 517 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Torta al cioccolato (alla maniera de The help)
1 Std. 45 Min
Torta banane e cioccolato
4h 20min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Cannoli al nocciolato
20 Min
Torta cappuccino
2 Std.
Crema alle fragole
15 Min
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2小时 15 分钟
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Torta Bimby®
1 Std. 50 Min
Crostata alla crema di cioccolato
1 Std. 45 Min