Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torte al caffè
- 220 g di burro morbido, a pezzi + q.b. per imburrare
- 220 g di burro morbido, a pezzi
- 220 g di zucchero grezzo
- 4 uova (circa 53-63 g l'una)
- 50 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 40 g di caramello liquido
- 220 g di farina bianca istantanea
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Crema al burro al cappuccino
- 300 g di zucchero semolato
- 150 g di burro morbido, a pezzi
- 20 g di latte
- 95 g di caffè americano appena fatto, freddo
- 1 cucchiaio di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2164 kJ / 517 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta deliziosa di mandorle
9h
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2h 15min
Fantasia di nocciole
1h 35min
Torta degli auguri
1h 35min
Panettone farcito
6h 45min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6u. 25min
Torta al burro di arachidi e biscotti
1 Std. 25 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Torta cappuccino
2 Std.
Torta Bimby®
1h 50min
Torta al cioccolato (alla maniera de The help)
1h 45min
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4 Std. 15 Min