
Urządzenia i Akcesoria
宮保雞丁
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
蒜頭 ,切片15 克
-
薑 ,切片10 克
-
乾辣椒 ,切段10 克
-
油1 大匙
-
去骨雞腿排 ,切塊(約5公分)450 克
-
熟竹筍 切丁(約2.5公分)150 克
-
醬油1 ½ 大匙
-
米酒1 大匙
-
白醋2 茶匙
-
糖2 茶匙
-
蔥 ,切段(約3公分)30 克
-
香油2 茶匙
-
無鹽烤花生50 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
350.2 kcal /
1464 kJ
Białko
26.6 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
12.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
500.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

名廚私房菜 - 李德全 II
5 Przepisów
Tajwan
Tajwan