宮保雞丁

宮保雞丁

3.3 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 蒜頭 ,切片
    15 克
  • ,切片
    10 克
  • 乾辣椒 ,切段
    10 克
  • 1 大匙
  • 去骨雞腿排 ,切塊(約5公分)
    450 克
  • 熟竹筍 切丁(約2.5公分)
    150 克
  • 醬油
    1 ½ 大匙
  • 米酒
    1 大匙
  • 白醋
    2 茶匙
  • 2 茶匙
  • ,切段(約3公分)
    30 克
  • 香油
    2 茶匙
  • 無鹽烤花生
    50 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 350.2 kcal / 1464 kJ
Białko 26.6 g
Tłuszcz 21.7 g
Węglowodany 12.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 500.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...