干燒蕃茄蝦

干燒蕃茄蝦

3.9 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 人份

Składniki

  • 40 克
  • 草蝦 去鬚腳、開背去腸泥
    200 克
  • 蒜頭
    20 克
  • 洋蔥 切塊
    30 克
  • 小蕃茄 ,切片
    100 克
  • 蕃茄醬
    1 大匙
  • 米酒
    10 克
  • 烏醋
    5 克
  • 白醋
    5 克
  • ,調味用
    1 茶匙
  • ,切末
    10 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 269 kcal / 1126 kJ
Białko 22.97 g
Tłuszcz 16.42 g
Węglowodany 8.73 g
Błonnik 1.11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...