Pastel vasco (Gateau basque)

Pastel vasco (Gateau basque)

4.5 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 raciones

Składniki

Crema de relleno
  • de leche
    750 g
  • tiras de piel de naranja
    4 - 6
  • tiras de piel de limón
    4 - 6
  • palo de canela
    1
  • huevos
    3
  • de maicena
    50 g
  • de azúcar
    150 g
Masa
  • de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
    330 g
  • de almendra molida
    50 g
  • huevo
    1
  • de azúcar glas
    150 g
  • de mantequilla congelada en trozos pequeños (y un poco más para untar el molde)
    180 g
Montaje y horneado
  • huevo batido
    1

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 422 kcal / 1762 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 66.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...