Pastel vasco (Gateau basque)

Pastel vasco (Gateau basque)

4.5 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 raciones

Składniki

Crema de relleno
  • 750 g de leche
  • 4 - 6 tiras de piel de naranja
  • 4 - 6 tiras de piel de limón
  • 1 palo de canela
  • 3 huevos
  • 50 g de maicena
  • 150 g de azúcar
Masa
  • 330 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
  • 50 g de almendra molida
  • 1 huevo
  • 150 g de azúcar glas
  • 180 g de mantequilla congelada en trozos pequeños (y un poco más para untar el molde)
Montaje y horneado
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 66.1 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 1762 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...