Cheesecake de natillas y merengue

Cheesecake de natillas y merengue

4.3 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 raciones

Składniki

Base
  • mantequilla (Lurpak®) para engrasar el molde
  • 30 g de azúcar
  • 1 huevo
  • 120 g de mantequilla (Lurpak®)
  • 250 g de harina de repostería
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
Crema
  • 1000 g de queso ricota
    1000 g de queso quark
  • 600 g de leche
  • 250 g de azúcar
  • 120 g de aceite de girasol
  • 2 sobres de preparado en polvo para natillas
  • 5 yema de huevo
  • 100 g de azúcar glas
  • 1 pellizco de sal
  • 5 claras de huevo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 7.9 g
Kalorie 1115 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...