Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue de chocolate
- 120 g de azúcar
- 100 g de azúcar glas
- 15 g de cacao puro en polvo
- 4 claras de huevo
- 4 gotas de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
Mousse con ganache de crema inglesa
- 2 hojas de gelatina
- 200 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de leche entera
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 250 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 6.67 g
- Węglowodany
- 43.28 g
- Tłuszcz
- 23.05 g
- Błonnik
- 3.04 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Postre cuatro capas
4h 10min
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4h 20min
Milhojas de chocolate y nata
2 godz. 30 min
Helado de nata con láminas de chocolate
8 godz. 30 min
Buñuelos rellenos de chocolate
5 Std.
Piononos de chocolate y fresa
30min
Tarta bombón de avellanas
7hod.
Tarta de trufa y nata
10h 15min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9h 30min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Milhojas de dulce de leche
3 Std.