![Rosquillas marroquíes (sfenj) Rosquillas marroquíes (sfenj)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d4108815-172a-4cd9-9b89-7322381c346d/Derivates/217b3346-50f6-4967-84d4-1684ddec4a01.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
-
20
g de levadura prensada fresca
lub 1 cucharadita colmada de levadura de panadería deshidratada (8 g) - 400 g de harina
- 1 cucharadita sal
- aceite de oliva para freír
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de piña y crema
2 Std. 45 Min
Roscos chiclaneros
1 Std.
Roscos de vino
45 Min
Rosquillas (sin azúcar)
45 Min
Rosquillas fritas de nuez moscada
30 min
Barba de dragón
2h
Pestiños borrachuelos
50 Min
Bomba de chocolate
4 Std.
Bollos de aguardiente (sin azúcar)
1 Std. 30 Min
Huesos de San Expedito
30 min
Cuajada de carnaval
4ωρ. 45 λεπτ.
Tarta de piña al revés
40 Min