Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capas de bizcocho
- 400 g de azúcar
- 400 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar el molde)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 6 huevos
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de colorante alimentario rosa
- 1 cucharadita de colorante alimentario verde
Relleno y cobertura
- 400 g de azúcar
- 300 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de leche
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 50 g de bolitas multicolores
- 40 caramelos de palo (p. ej. Chupa Chups®)
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 3279 kJ / 784 kcal
- Białko
- 6.96 g
- Węglowodany
- 87.75 g
- Tłuszcz
- 45.07 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galletas de Pascua
1óra 30p
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2 Std. 45 Min
Galletas para decorar
1óra 30p
Cupcakes fantasma
1óra
Cupcakes de galletas Oreo®
1 Std. 40 Min
Fondant (pasta de azúcar)
5p
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3 Std. 30 Min
Tarta de Pascua de coco y chocolate
3h
Cake pops
2h
Bizcocho triple de chocolate
2h 20 min
Cupcakes de vainilla
1óra
Cupcakes de chocolate y cacahuete
50p