Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capas de bizcocho
- 400 g de azúcar
- 400 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar el molde)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 6 huevos
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de colorante alimentario rosa
- 1 cucharadita de colorante alimentario verde
Relleno y cobertura
- 400 g de azúcar
- 300 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de leche
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 50 g de bolitas multicolores
- 40 caramelos de palo (p. ej. Chupa Chups®)
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 3279 kJ / 784 kcal
- Białko
- 6.96 g
- Węglowodany
- 87.75 g
- Tłuszcz
- 45.07 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho cebra
1h 10min
Brownie marmolado
40min
Gofres de sartén
45 min
Tarta de fondant, crema de mantequilla y frutos rojos
17 Std.
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3 Std. 30 Min
Muffins de Navidad
1 godz.
Galletas de Pascua
1h 30min
Pastel arcoiris
2 godz.
Tarta de cumpleaños de chocolate, vainilla y queso
6h
Bizcocho de chocolate sin huevo
1h 25min
Galletas para decorar
1h 30min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min