Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 2 huevos
- 200 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 100 g de mantequilla fría en trozos pequeños (y algo más para engrasar el molde)
- 80 g de azúcar
Relleno
- 300 g de leche condensada
- 2 huevos
- 100 g de zumo de limón
- 15 g de harina de repostería
Cobertura de chocolate
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1717 kJ / 411 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 76.5 mg
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40min
Postre cuatro capas
4 Std. 10 Min
Milhojas de chocolate y nata
2 Std. 30 Min
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6h 15 min
Cheesecake de chocolate con merengue
3 Std. 35 Min
Bizcocho con fresas y nata
2h
Cheesecake de chocolate y café
3 Std. 20 Min
Bizcocho esponjoso con cobertura de queso y naranja (sin lactosa)
3h 15min
Pastelitos de naranja y chocolate
1h 45min
Tarta de queso suiza
4 Std. 10 Min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Brownie flan
5 Std. 15 Min