Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 2 c. chá de sal
- 800 g batatinha nova cortada em quartos
- 6 ovos
- 400 g ervilhas descongeladas
- 3 pés de hortelã, só as folhas
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 200 g cebola roxa cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 300 g atum em lata, escorrido
- 30 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1618.1 kJ / 386.7 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1071.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango com arroz à Bracarense
1 Std.
Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa
50 Min
Salada kimchi com sobras de frango
15 Min
Mac and cheese
45 Min
Cocktail Hugo Spritz
25 Std. 10 Min
Frango assado com legumes
1 Std. 10 Min
Arroz de frango
50 Min
Carbonara de salsichas
40 Min
Batatas caramelizadas com mel
50 Min
Bifes de atum com molho de tomate
30min
Serradura de chocolate
3h 20min
Piza carbonara
1 Std.