Wersje kompatybilne
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 10 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo tagliatelle
- 250 g alho-francês
- 10 g salsa
- 40 g manteiga
- 200 g chouriço s/ pele, cortado em tiras
- 150 g cogumelos cortados em quartos
- 1 c. chá de massa de pimentão
- 1 pitada de pimenta
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3262.6 kJ / 779.8 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 2064.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto cremoso de cogumelos e camarão
1h
Fusilli com mascarpone e nozes
30 min
Ervilhas com presunto e ovo - Frango com molho de mostarda e legumes
45 min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Frango com caril
30 min
Esparguete preto com lulas de conserva
30 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Massa de camarão cajun com limão
30 min
Frango pizzaiola com massa fresca
30 min
Carbonara de salsichas
40 min
Cuscuz mediterrânico
10 min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30 min