Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lombos de perca
- 1 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 1 pitada de tomilho
- 1200 g água
- 40 g azeite
- 250 g arroz
- 50 g cenoura cortada em cubos pequenos
- 1 laranja, só a raspa
- 2 limas, só a raspa
- 1 limão (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2290.8 kJ / 547.5 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1321.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de frango
50min
Empadão de peru
1 Std. 55 Min
Guisado de peru com alho
45 min
Menu: Almôndegas com molho de legumes e tarte de maçã
1h 30 min
Pássaros de sêmola
40min
Pescada com ovos e arroz de alho e coentros
40min
Arroz carolino com refogado de alho
40min
Arroz de cenoura
30min
Rolinhos de frango ao vapor com arroz de ervilhas
50min
Massa com atum e brócolos no forno
30min
Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa
50min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30 min