Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 300 g arroz basmati
- 150 g cenoura cortada em cubos
- 150 g ervilhas descongeladas
- 150 g feijão-verde redondo descongelado
- 150 g milho cozido, escorrido
- 300 g atum em lata, escorrido
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1627 kJ / 388.8 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 432.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de entulho com tortellini
30 Min
Pescada com ovos e arroz de alho e coentros
40 Min
Frango à Gomes de Sá
1 Std. 20 Min
Salada de batata com atum e ovo
40 Min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Arroz de cenoura
30 Min
Frango com arroz à Bracarense
1 Std.
Arroz de miúdos
12 Std. 40 Min
Arroz de ervilhas com salsichas
30 Min
Bifes de atum com molho de tomate
30 Min
Fusilli com frango e azeitonas
50 Min
Arroz de frango
50 Min