Salada, massa com carne guisada e sobremesa de chocolate de morango

Salada, massa com carne guisada e sobremesa de chocolate de morango

4.7 17 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1 dose

Składniki

Sobremesa de chocolate de morango
  • açúcar
    20 g
  • chocolate de morango partido em pedaços
    50 g
  • queijo quark
    150 g
  • natas
    30 g
  • pepitas de chocolate (opcjonalnie)
    1 c. chá de
Salada
  • alface iceberg cortada em pedaços (3 cm aprox.)
    100 g
  • maçã cortada em pedaços (3 cm aprox.)
    50 g
  • miolo de noz
    20 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    3 pitadas de
  • vinagre de sidra
    15 g
  • azeite
    20 g
Massa com ragut
  • queijo parmesão
    20 g
  • alho
    1 dente de
  • cenoura
    100 g
  • aipo
    60 g
  • alho-francês
    50 g
  • azeite
    15 g
  • carne de vaca s/ osso cortada em tiras (1cm aprox.)
    150 g
  • tomate em pedaços
    250 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    3 pitadas de
  • manjericão
    3 folhas de
  • manteiga
    ½ c. chá de
  • açúcar
    1 pitada de
  • água
    100 g
  • massa tipo penne
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 3459.6 mg
Białko 79.7 g
Kalorie 7136.4 kJ / 1705.6 kcal
Tłuszcz 87.9 g
Błonnik 16.3 g
Tłuszcz nasycony 26.6 g
Węglowodany 156.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...