Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa

Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa

4.4 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 doses

Składniki

  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos pequenos
    500 g
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • lombos de pescada
    600 g
  • limão só o sumo
    1
  • Pimenta q.b.
  • cebola
    120 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    50 g
  • tomate em pedaços
    200 g
  • folha de louro
    1
  • vinho branco
    20 g
  • água
    250 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • espinafres descongelados bem espremidos
    500 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • Folhas de coentros q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 262.6 kcal / 1098.6 kJ
Białko 22.6 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 22.7 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 1098.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...