Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 5 huevos
- 130 g de azúcar
- 130 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Crema de relleno
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 4 claras de huevo
- 150 g de azúcar
- 380 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
Crema de caramelo
- 100 g de azúcar moreno
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de caramelo líquido
Montaje
- 100 g de granillo de almendra tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1094 kJ / 979 kcal
- Białko
- 12.49 g
- Węglowodany
- 75.49 g
- Tłuszcz
- 69.71 g
- Błonnik
- 6.01 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Postre cuatro capas
4 Std. 10 Min
Milhojas de crema y toffee
2h 30 min
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Tarta fondant
5h 30min
Tarta de primavera
10 Std.
Tarta de almendra con crema de vainilla
2h 15min
Bomba de chocolate
4h
Bizcocho con fresas y nata
2h
Tarta para celebraciones
7 Std.
Tarta de fondant, crema de mantequilla y frutos rojos
17 Std.
Tarta de dulce de leche y nubes
4h 20min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2h 10min