Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 60 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Masa choux
- 120 g de leche
- 130 g de agua
- 100 g de mantequilla
- 1 pellizco de sal
- 5 g de azúcar
- 160 g de harina de repostería
- 4 huevos (60-65 g c/u)
Glaseado y montaje
- 200 g de azúcar glas
- 1 clara de huevo
- 4 - 5 gotas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 270 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1.88 g
- Węglowodany
- 7.78 g
- Tłuszcz
- 2.88 g
- Błonnik
- 0.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Crema pastelera
10min
Carolinas
50min
Canutillos de crema
3h
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Brazo de gitano
3h