
Urządzenia i Akcesoria
Petisús (éclairs)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 50 min
60 unidades
Składniki
Crema pastelera
-
de leche500 g
-
de harina de repostería60 g
-
huevos2
-
yemas de huevo2
-
de azúcar vainillado1 cucharada
-
de azúcar70 g
Masa choux
-
de leche120 g
-
de agua130 g
-
de mantequilla100 g
-
de sal1 pellizco
-
de azúcar5 g
-
de harina de repostería160 g
-
huevos (60-65 g c/u)4
Glaseado y montaje
-
de azúcar glas200 g
-
clara de huevo1
-
de zumo de limón4 - 5 gotas
Wartości odżywcze na 1 unidad
Kalorie
65 kcal /
270 kJ
Białko
1.88 g
Tłuszcz
2.88 g
Węglowodany
7.78 g
Błonnik
0.12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania