Petisús (éclairs)

Petisús (éclairs)

4.6 117 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 50 min
60 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • 500 g de leche
  • 60 g de harina de repostería
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
  • 1 cucharada de azúcar vainillado
  • 70 g de azúcar
Masa choux
  • 120 g de leche
  • 130 g de agua
  • 100 g de mantequilla
  • 1 pellizco de sal
  • 5 g de azúcar
  • 160 g de harina de repostería
  • 4 huevos (60-65 g c/u)
Glaseado y montaje
  • 200 g de azúcar glas
  • 1 clara de huevo
  • 4 - 5 gotas de zumo de limón

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 1.88 g
Kalorie 270 kJ / 65 kcal
Tłuszcz 2.88 g
Błonnik 0.12 g
Węglowodany 7.78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...