Torta deliziosa di mandorle

Torta deliziosa di mandorle

4.8 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
10 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • 10 g di burro
  • 50 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 4 uova
  • 100 g zucchero
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Bagna
  • 100 g di acqua
  • 75 zucchero
  • 75 di liquore Maraschino
Copertura alle mandorle
  • 300 zucchero
  • 350 g di mandorle pelate dolci
  • 3 mandorle amare
  • 2 uova
  • 1 cucchiaini rasi di miele
Terminare la preparazione
  • 125 g di confettura di pesche
  • 145 g di confettura di pesche

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13 g
Kalorie 2389 kJ / 571 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...