Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 50 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Bagna
- 100 g di acqua
- 75 di zucchero
- 75 di liquore Maraschino
Copertura alle mandorle
- 300 di zucchero
- 350 g di mandorle pelate dolci
- 3 mandorle amare
- 2 uova
- 1 cucchiaini rasi di miele
Terminare la preparazione
- 125 g di confettura di pesche
- 145 g di confettura di pesche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 571 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Torta frangipane
1 godz. 25 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Torta soffice al profumo di arance
55 Min
Torta alle pesche
1 Std. 10 Min
Torta di mele e nocciole
1h
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Torta Donizetti
1h
Torta all'arancia e crema tropicale
2 godz. 35 min
Crostata ricotta e confettura di visciole
1 godz. 50 min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Crostata di ricotta e mirtilli
55 Min