Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 10 g di burro
- 50 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Bagna
- 100 g di acqua
- 75 di zucchero
- 75 di liquore Maraschino
Copertura alle mandorle
- 300 di zucchero
- 350 g di mandorle pelate dolci
- 3 mandorle amare
- 2 uova
- 1 cucchiaini rasi di miele
Terminare la preparazione
- 125 g di confettura di pesche
- 145 g di confettura di pesche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 571 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1h 30min
Crostata di frutta al San Marzano
1h
Torta del cardinale
3u. 30min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11h 20min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45 min
Focaccia dolce alle nocciole
1h 45 min
Budino di ricotta
5h 45 min.
Tetù
1u. 50min
Torta di ricotta
50 min
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30min
Dolcetti siciliani di mandorle
45 min
Besciamella veloce
15min