Torta deliziosa di mandorle
TM6 TM5

Torta deliziosa di mandorle

4.7 (7 ocen)

Składniki

Pan di Spagna

  • 10 g di burro
  • 50 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 4 uova
  • 100 g di zucchero
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Bagna

  • 100 g di acqua
  • 75 di zucchero
  • 75 di liquore Maraschino

Copertura alle mandorle

  • 300 di zucchero
  • 350 g di mandorle pelate dolci
  • 3 mandorle amare
  • 2 uova
  • 1 cucchiaini rasi di miele

Terminare la preparazione

  • 125 g di confettura di pesche
  • 145 g di confettura di pesche

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2389 kJ / 571 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
78 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy