Wersje kompatybilne
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 205 g di panna (min. 30% di grassi)
- 360 g di latte intero
- 50 g di tuorli
- 50 g di zucchero
- 25 g di amido di riso
- 300 g di cioccolato bianco a pezzi (2-3 cm)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di gelatina in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12782 kJ / 3055 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 258 g
- Tłuszcz
- 212 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna montata
10 min
Glassa al burro
10 min
Albumi montati a neve
5 min
Panna cotta
6h 30min
Cioccolato plastico
12h
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25 min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Crema al caramello salato
1h 10min