Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate a pasta farinosa, a pezzi (2 cm)
- 500 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Focaccia veloce in padella
40 Min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2 godz. 40 min
Piadine con salmone affumicato
15 Min
Panzerotti alla romana
55 min
Roll vegetariani
45 min
Pasta al forno vegana
1 Std.
Tiramisù raw
4h 30min
Focaccia alla crema di formaggi
2hod. 10min
Torta al limone cotta a vapore
2h 20min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 godz.