Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé

Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé

4.9 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 600 g di panna (35% di grassi) fredda
  • 100 g di zucchero
  • 100 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 4 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 100 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 20 g di cacao amaro in polvere
Salsa toffee al caffè
  • 100 g di zucchero grezzo di canna
  • 15 g di caffè istantaneo
  • 100 g di panna (35% di grassi)
  • 60 g di burro a pezzi
  • 10 g di chicchi di caffè

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 59.9 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 2364.6 kJ / 565.1 kcal
Tłuszcz 44.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 27.2 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...