Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di panna (35% di grassi) fredda
- 100 g di zucchero
- 100 g di latte intero
- 3 tuorli
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 4 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 100 g di cioccolato al latte a pezzi
- 20 g di cacao amaro in polvere
Salsa toffee al caffè
- 100 g di zucchero grezzo di canna
- 15 g di caffè istantaneo
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 60 g di burro a pezzi
- 10 g di chicchi di caffè
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2372 kJ / 567 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6h 30min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 Min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4h 20 min
Bavarese al mandarino
4 Std. 45 Min
Coupelle ripiene
35 Min
Cremoso al caffè
5小时 30 分钟
Bignè menta e cioccolato
4h
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 Std.
Semifreddo mandorlato
8h 20min