Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 - 150 g di zucchero, a piacere + q.b.
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 5 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 570 g
- Kalorie
- 5476.9 kJ / 1309 kcal
- Białko
- 38.5 g
- Węglowodany
- 238.1 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Sód
- 308 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti di frolla montata al cacao e habanero orange
1h
Pan di Spagna
1h
Pasta choux
2h
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Glassa al cioccolato
20 min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1h 50min
Tronchetto al tiramisù
4h
Crema diplomatica
30 min
Torta Nua
2h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min