Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 2 stecche di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 170 g di acqua
- 30 g di Rum bianco al cocco
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Copertura
- 50 g di gelatina di albicocche
- 40 g di meringhe
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake ai frutti di bosco
1h 30min
Chiffon cake al cioccolato
1h 10 min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Pasta biscotto
1h
Chiffon cake cappuccino
1h 10 min
Chiffon cake alle fragole
1h 30min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake al limone
1h 30min
Chiffon cake bicolore
1h 30min
Chiffon cake
4h